Mijn WordPress avontuur

Ik hou wel van een uitdaging. Helemaal als ik daarmee mijn kennis vergroot op gebieden die mij interesseren. Overal las en hoorde ik het. WordPress is zo’n simpel en goed programma. Iedereen kan hiermee uit de voeten. Zelfs als je geen ervaring hebt met het bouwen van websites. Als iedereen hiermee uit de voeten kan dan ga ik toch zelf “even” mijn website bouwen in WordPress. Die is wel toe aan een update. Dus let’s do this!

Via wat omwegen zoals Elegant Themes uiteindelijk toch gekozen voor een theme van WordPress zelf, Twenty Twelve. Deze is responsive. Dat is een aanrader als je wilt dat je site op smartphones en tablets er leuk uitziet en het navigeren soepel verloopt. Zo, dat is geïnstalleerd. En nu echt aan de slag. Pagina’s aanmaken en vullen met tekst. Hier en daar wat rode en groene accenten aanbrengen. Mijn mailadres clickable maken. Nu even de menubalk checken. Wat staat daar nou, “home”? Dat moet “waarom” zijn. Dat heb ik toch ingetypt. Hoe kan het dat de button “waarom” niet het woord “waarom” weergeeft maar “home”. Even een paar dingetjes proberen. Aaaaaaaaaaahhhhhhh %$#@%#*^&#^@%!!!!!!! Niets wat ik doe helpt. Breathe in and breathe out… Aha, een tutorial op het internet gevonden hoe je dit oplost. Super. Nu nog even een header toevoegen. En klaar is mijn site. Hmmmm, volgens mij kan dit leuker.

En dan gaat het fout. Dan ga je nadenken over hoe je je website wat gezelliger kan maken. Dus is het misschien toch wel leuk als ik op verschillende pagina’s i.p.v. een header een slider plaats met daarin wat quotes. Aangezien ik een quote-junky ben. Dan is het ook super leuk als mensen via diverse social media met me kunnen “connecten”. Dus die icoontjes moeten er ook op komen. Een contactformulier is uiteraard handig. Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is niet waar? Zal ik de logo’s van mijn opdrachtgevers als clickable bestand op mijn site plaatsen? Extra traffic naar je site is altijd welkom toch? Waarom maak ik mijn site eigenlijk niet 2-talig? Dan weten de Engelssprekende mensen uit mijn netwerk exact wat ik allemaal uitspook. WordPress is met name voor bloggers. Zal ik dat bloggen ook eens uitproberen? Lijkt me hartstikke leuk om te doen. Think BIG Franca!!! Misschien is er wel 1 persoon die je blog wil volgen. Dat zou cool zijn! Voor de zekerheid maar even een inschrijfformulier toevoegen dan. En ga zo maar door. En dus ging ik ook door…

Kortom. WordPress vind ik echt een geweldig programma. De mogelijkheden zijn oneindig. En daar zit dus het gevaar, althans voor mij. Je blijft dingen toevoegen, uitproberen en verbeteren. En dan is de kans groot dat je af en toe een lanceerdatum moet verzetten en van die Aaaaaaaaaaahhhhhhh %$#@%#*^&#^@%!!!!!!! momenten zal beleven. Alles bij elkaar heb ik denk ik 2 van die momenten gehad. Oke oke, misschien waren het er eerder 200… Maar gelukkig had ik back-up voor de keren dat ik er echt niet uitkwam. Ik moet eerlijk bekennen dat het me niet was gelukt zonder de hulp van mijn vrienden Oscar Rottink (techniek) en Eric Scholten (vormgeving/fotografie).

Als ik dit allemaal van te voren had geweten was ik dit WordPress avontuur dan aangegaan? Natuurlijk! Zoals ik al zei hou ik wel van een uitdaging.

En jij? Hou jij van een uitdaging? Laat een reactie achter!

Super dag!,
Franca 🙂
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5456690″]

2 gedachten over “Mijn WordPress avontuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *